Etsikkoaika

Kun Jeesus tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, hän itki sitä ja sanoi. ”Jospa sinäkin tänä päivänä tietäisit, mikä tuo rauhan! Mutta nyt se on sinun silmiltäsi salattu. Vielä tulevat sinun osaksesi päivät, jolloin vihollisesi saartavat sinut vallilla, piirittävät sinut ja ahdistavat sinua joka puolelta. He kukistavat sinut maan tasalle ja surmaavat sinun lapsesi eivätkä jätä sinuun kiveä kiven päälle, koska et tuntenut etsikkoaikaasi.” (Luuk.19:41-44)

Jeesus puhui tässä kohdassa Israelin etsikkoajasta. Jumala itse tuli Jeesuksessa kansansa luo, josta oli ennustettu profeettojen kautta. Valtaosa kansasta ei kuitenkaan ymmärtänyt eikä uskonut, että Jeesus on Messias. He hylkäsivät hänet sitä seuraavin seurauksin.

Etsikkoaikaa voisi kuvata ajaksi, jolloin Jumala etsii ihmistä, lähtee hakemaan häntä ja kutsuu yhteyteensä. Yleisesti tämä aika alkoi Jeesuksen sovitustyön jälkeen, mutta eri aikakausina Jumala vetää erityisesti puoleensa eri kansoja, heimoja ja yksittäisiä ihmisiä. Jokainen meistä uskovastakin olemme olleet etsikkoajassa ja olemme ymmärtäneet Jumalan kutsun tulla hänen lapsekseen. Jokainen voi tulla Jumalan lapseksi, kun Jumala kutsuu ja vastaanottaa Jeesuksen Herraksi elämässään.

Uskon, että elämme nyt Jumalan etsikkoaikaa kahdessakin merkityksessä. Jumala etsii meidän ympärillämme ja koko Suomessa niitä, joita hän saisi armahtaa ja joille hän voisi antaa toivon ja tulevaisuuden. Toiseksi Jumala kutsuu meitä, hänen omiaan, uudistukseen. Hän kutsuu lähemmäksi itseään. Lähellä Jeesusta on luonnollista rukoilla ja tuntea sääliä niitä kohtaan, jotka ovat menossa kadotukseen. Lähellä Jeesusta saamme myös herkkyyttä aistia, keitä Jumala on aktiivisesti kutsumassa pelastukseen. Ja niitä on paljon.

Meillä on seurakunnassamme vilkasta ja monipuolista toimintaa. Kiitos kaikille, jotka laitatte itsenne likoon palvellessanne Jumalaa ja seurakuntaa koko sydämestänne. Antakoon Jumala meille myös lisääntyvää armoa kohdata sekä uudet ihmiset, jotka tulevat seurakuntaamme ja ihmiset, joita kohtaamme arjessa niin, että Kristuksen rakkaus tulisi esiin kauttamme.

”Eläkää nuhteettomasti pakanoiden keskellä, jotta he – vaikka panettelisikin teitä pahantekijöiksi – näkisivät hyvät tekonne ja ylistäisivät Jumalaa etsikkopäivänä.” (1.Piet.2:12)

Kaikkia siunaten,  Gideon